IZLOŽBA | Room15

Room15 je produkt četverodnevne fotografske radionice održane u organizaciji British Councila i Goethe-Instituta u Bosni i Hercegovini pod nazivom “Foto-priča budućnosti Bosne i Hercegovine” (“Photostory of the Future BiH”). U pitanju je grupa od 15 fotografa/vizuelnih umjetnika koji su pod mentorstvom predavača i ujedno članova stručnog žirija kojeg sačinjavaju Paul Lowe (Velika Britanija), Andy Spyra (Njemačka) i Imrana Kapetanović (BiH) kreirali serije fotografija različite tematike i žanra. Kako bi predstavili svoj pogled na buduće Sarajevo („Future City Sarajevo“), fotografi se bave istraživanjem i bilježenjem scena iz normalnog života Sarajlija sa ili bez imalo intervencije na njihovo psihičko ili fizičko stanje. U prilici ste da pogledate dokumentirane ali i konceptualne fotografije prizora koji se mogu sresti u Sarajevu, ali i nekih koji se ne viđaju tako često. Fotografije će biti izložene od 5.-11. aprila 2012. godine.

Autori: Alecković Sanja, Alić Ajla, Bezjak Mia, Bošnjak Igor, Brutus Jasmin, Cerovina Maša, Cibra Suvad, Koroman Ivan, Latinović Olja, Omerbašić Sulejman, Simikić Mitar, Škipina Dejan, Tahmaz Senad, Todorović Ljubomir, Vranac Mahir.

Proglašeni su i pobjednici takmičenja „Foto-priča budućnost BiH”, pobjednik odnosno prvo mjesto osvojio je Ljubomir Todorović, kojemu je pripao i novčani iznos od 1.500 KM, a drugo mjesto ravnopravno su podjelili Jasmin Brutus i Vranac Mahir, kojima novčani dio nagrade iznosi po 650 KM.

Iznad je fotografija sa izložbe, na ovoj fotografiji vidi se mojih šest fotografija sa izložbe. Fotografije svih autora će biti izložene u Kriterionu do 11. aprila 2012. godine. 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: