ISTOČNA BOSNA | Emin (I)

BiH, Jasenovo, 2011. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju. Od 1962. godine imao je konje s kojima je izvlačio drva, konje prodaje 70-tih godina i odlazi u Njemačku. Danas ponovo ima konje s kojima izvlači drva, nakon što posjeku šumu. Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Živi sa ženom i četiri kćerke.

BiH, Jasenovo, 2011. Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju.

BiH, Jasenovo, 2011. Emin i njegova kćerka Fatima, izvlače građu. Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju.

BiH, Jasenovo, 2011. Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju.

BiH, Jasenovo, 2011. Emin i njegova kćerka Fatima, izvlače građu. Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju.

BiH, Jasenovo, 2011. Topografska karta sa unesenim imenom mjesta Jasenovo, gdje Emin živi sa porodicom. Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju.

BiH, Jasenovo, 2011.  Emin i njegova kćerka Fatima, osim Fatime ima još tri kćerke (Đeneta, Kadira i Ćamka). Selo Jasenovo udaljeno od Srebrenice oko 20km. Emin Bektić (1945) vartio se u Jasenovo kod Srebrenice prije jedanest godina iz Njemačke, gdje je radio kao rudar i zaradio penziju.

Prvi dio, uskoro još fotografija…

FOTO: Vranac Mahir

Advertisements

4 thoughts on “ISTOČNA BOSNA | Emin (I)

  1. Mahire, cuo sam da si bio kod Emina, slike su bas onakve kakve zelim da vidim, svaka ti cast….
    nadam se u preostalim slikama da cu vidjetii malu Camku kako jase onog svog Kulasa…
    hvala ti .

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: