BETA | Fotografija godine 2011

Nagrade ovogodišnjeg konkursa agencije Beta za najbolju medijsku fotografiju u jugoistočnoj Evropi uručene su u četvrtak u beogradskoj galeriji “Nju moment” (New Moment), gde je i otvorena izložba odabranih radova pristiglih na taj konkurs.

Prva nagrada od 1.000 evra uručena je Luizi Guliamaki, saradnici Agencije Frans pres iz Grčke za fotografiju “Athens 1”.

Druga nagrada i 750 evra pripala je Janku Petkoviću, saradniku Bete za fotografiju “Proboj”, a treća od 500 evra uručena je Damiru Senčaru iz hrvatske agencije Hina za fotografiju “Stop progonu hrvatskih branitetelja”.

Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO), za fotografiju godine iz oblasti ljudskih prava nagradila Janka Petkovića, saradnika Bete za fotografiju “Proboj”. Nagrada za najbolju sportsku fotografiju, koju dodeljuje generalni sponzor konkursa Telekom Srbije, uručena je Petru Stojanovskom iz makedonskog Utrinskog vesnika za fotografiju “Gooool”.

Prva nagrada,  Louisa Gouliamaki, AFP, “Athens 1” .

Druga nagrada, Janko Petković, Beta, “Proboj”.

Treća nagrada, Damir Senčar, HINA, “Stop progonu hrvatskih branitelja”.

Osmi konkurs pod nazivom “Betina fotografija godine”. Za profesionalne fotoreportere iz zemalja jugoistočne Evrope sa fotografijama snimljenim u jugoistočnoj Evropi.

Nagrade su novčane: Prva iznosi 1.000 evra, Druga 750 evra i Treća 500 evra. Pored glavnih nagrada, predviđene su i specijalne.

Članovi žirija ovogodišnjeg Betinog konkursa su Aleksandar Anđić (Vreme), Dragan Kujundžić (Asocijacija fotografskih autora), Vladimir Tatarević (Fakultet primenjenih umetnosti), Srđan Sulejmanović (EPA) i Nenad Petrović (Beta).

Izložba nagrađenih i izabranih radova je otvorena u galeriji Nju Moment u Beogradu 19. maja u 18 časova. Agencija Beta će kao i svake godine izdati katalog svih izloženih radova.

Ostale fotografije se mogu vidjeti na Betina fotografija godine.

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s

%d bloggers like this: